Mijn favorieten

De Makelaar die je bijstaat

Je hebt het huis van je dromen gevonden. De koopwoning past perfect bij jou en je gezin. Je ziet jezelf al in je nieuwe huis wonen en werken. Je kunt niet wachten om de verhuisdozen in te pakken en je leven in je nieuwe woning te starten. Je zit op een roze wolk: verliefd op je toekomstige woning.

Zie je het voor je? Nu moet je nog gaan nadenken over een redelijke prijs voor dat huis. Over de financiële gevolgen van die benodigde hypotheek. Stel dat je op zoek moet gaan naar de verborgen gebreken in dit huis. Dat is voor de meeste mensen lastig. Iedereen die ooit verliefd is geweest weet dat het moeilijk is om kritisch te blijven kijken door de glazen van een roze bril. Daarom is de onafhankelijke blik van een makelaar belangrijk bij de aankoop én verkoop van een huis.
 

Bij aankoop…


Zoals hierboven geschetst wordt, gaat de aankoop van een huis met veel emoties gemoeid. Kopers zijn tot over hun oren verliefd op een huis, zijn de zoektocht naar hun huis ondertussen moe, of voelen een dusdanige druk om te kopen dat dit leidt tot oververhitting, zelfs in de winter. De druk bij kopers om te kopen ontstaat vaak doordat een aantal keren achter het net is gevist of omdat kopers hun huidige woning hebben verkocht en iets nieuws moéten vinden.

Juist in deze situaties is het belangrijk om je bij te laten staan door iemand die objectief in het proces staat en je met beide benen op de grond houdt, zodat je geen beslissingen neemt waar je over een paar jaar spijt van krijgt. In de rol van aankoopmakelaar is een makelaar behalve woningmarktkenner ook sparringpartner. Hij of zij zorgt ervoor dat jij je niet gek laat maken, houdt het hoofd koel en overtuigt jou van de juiste, marktconforme prijs. Jij kijkt, de makelaar ziet!
 

… en bij verkoop


Vaak lijken het de kopers bij wie de emoties hoog oplopen, maar onderschat de emotionele druk op een verkoper in de huizenmarkt niet! Doemberichten over de woningmarkt in de krant of een huis wat een langere tijd te koop staat, kunnen ervoor zorgen dat verkopers zich steeds meer door emoties laten leiden.
Toch is het juist bij verkopers belangrijk dat ze het hoofd koel houden: niet alles wat in de krant staat is waar en het is geen ramp als je woning niet binnen een maand verkocht is. Ook voor verkoopmakelaars is het managen van emoties dus een belangrijke taak. Een verkoopmakelaar zorgt ervoor dat je een realistische prijs voor je huis stelt en de keuze kunt laten vallen op de meest geschikte kopers, ook als is vastgesteld dat dit misschien niet de mensen zijn die we het alleraardigst vinden. 

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring