Mijn favorieten

Is dit hét moment om uw woning te verkopen?

Dit is hét juiste moment om uw woning te verkopen om de volgende redenen:
  1. Lage hypotheekrente;
  2. veel vraag versus weinig aanbod;
  3. een laag aantal nieuw gebouwde woningen;
  4. steeds strenger wordende hypotheekregels.

Overweeg je om jouw woning te verkopen, lees dan verder over de kansen, juist nu!

Lage hypotheekrente
Door de aanhoudende lage rentes blijft er een hoge vraag naar woningen. De rentes die banken en andere hypotheekverstrekkers hanteren voor leningen aan woningkopers is sterk afhankelijk van de rente die zij zelf moeten betalen over het bij de Europese Centrale Bank (ECB) geleende geld. De ECB heeft op 25 juli jl. aangekondigd dat de rentes zeker tot halverwege 2020 op het huidige niveau blijven, of zelfs lager. Omdat het daarom zeer aantrekkelijk blijft om op dit moment een hypotheek af te sluiten is dit een belangrijke indicatie voor de aanhoudende hoge vraag naar woningen.

Veel vraag versus weinig aanbod
Tegenover veel vraag naar woningen staat het feit dat er op dit moment weinig aanbod is op Funda. Er is zelfs een woningtekort.
Laag aantal nieuw gebouwde woningen
Om het woningtekort op te lossen zouden er jaarlijks 75.000 nieuwe woningen bijgebouwd moeten worden. De afgelopen jaren en ook dit jaar wordt dit aantal niet gehaald. De schaarste wordt dus groter en dat zorgt voor minder transacties en hoge woningprijzen.

Strenger wordende hypotheekregels
Als het huizenaanbod achterblijft op de vraag, zijn kopers eerder geneigd om de grens van hun financiële mogelijkheden op te zoeken. Hoewel de hypotheekregels vanuit de overheid de laatste jaren al zijn aangescherpt bestaat de kans dat ze nog iets strenger gaan worden. Internationaal gezien zijn we in Nederland namelijk nog behoorlijk ‘ruimhartig’ in de mate waarin woningkopers geld kunnen lenen.
Hoewel je nog steeds 100% van de koopsom gefinancierd kunt krijgen (de kosten koper moeten dus met eigen geld betaald worden), is dat in andere landen vaak maar 80 of 85%! Met strenger wordende hypotheekregels zou de vraag naar woningen kunnen veranderen.

De adviseurs bij Van De Water Makelaardij van de afdelingen Nieuwbouw, Bestaande Bouw en Hypotheken kunnen u uiteraard vrijblijvend informeren over de actuele marktsituatie en adviseren of het voor u interessant is om te verhuizen.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring